Gomba felfújt
- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
Gombafelfújt hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 2 zsemle
- 5 tojás
- 1,5 dkg só
- 5 dkg zsír
- egy kávéskanál finomra vágott hagyma
- egy evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 4 dkg zsemlemorzsa
- késhegynyi törött bors
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
A gombafelfújt készítése:
A fölszeletelt gombát a megfuttatott hagymán petrezselyemmel együtt megpároljuk.
A zsemlét tejben megáztatjuk, és kicsavarjuk.
A gombát és a kicsavart zsemlét húsdarálón megdaráljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egyenként eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, óvatosan belekeverjük a keményre felvert habot.
Kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett őzgerincformába öntjük.
Magas pere sütőtepsibe kb. 2 ujjnyi hidegvizet öntünk, őzgerincformát belehelyezve a sütőbe tesszük.
Kb. 40 percig gőzöljük takaréklángon.
Tálaláskor meleg vajjal leöntjük,
és reszelt sajt megszórjuk.
Érdemes kipróbálni