Gombaropogós
- 2019-02-19 csirkés ételek, gombás ételek
GOMBAROPOGÓS, Hozzávalók:
25 dkg gomba,
3 dkg vaj,
2 dkg hagyma,
törött bors, majoránna,
2,5 dl tej,
15 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 tojás,
egy fél csomó
petrezselyem ;
bundázáshoz: 5 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg morzsa.
A gombaropogós készítése:
A megtisztított gombát apróra vágjuk.
Vajban
megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, fűszerezzük,
és puhára pároljuk.
Ha a gomba megpuhult, meghintjük liszttel, fölengedjük a tejjel, majd hozzáadjuk a tojást, és sűrűre főzzük.
Ezután egy kivajazott edénybe tesszük, és vajazott papírral letakarjuk. Ha kihűlt, 6 cm-es hengereket formálunk belőle, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró zsírban kisütjük.
Madeira- vagy tartármártással tálaljuk.
<<< gombás ételek
Gombaropogós