Gombás korhelyleves
- 2019-12-11 Leves receptek levesek
GOMBÁS KORHELYLEVES, Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta,
15 dkg nyers füstölt tarja,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 késhegynyi
pirospaprika,
10 dkg gomba,
1 késhegynyi
törött bors,
5 dkg liszt,
10 dkg füstölt kolbász,
1,5 dl tejföl
Gombás korhelyleves elkészítése:
Egy fél fej vöröshagymát apróra vágunk, és olajban üvegesre pároljuk.
Rátesszük az apró kockákra vágott füstölt húst, a pirospaprikát, egy kicsit föleresztjük, majd rátesszük a savanyú káposztát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi két ujjnyira ellepi.
Közben a vékonyra szeletelt gombát egy kevés olajban megpirítjuk, megborsozzuk, es az 1 liter vízzel felszaporított leveshez adjuk.
Világos rántást készítünk, egy kevés hagymát reszelünk bele, és a levest berántjuk.
Beletesszük a vékonyra szeletelt füstölt kolbászt, és tejföllel felforraljuk.