Gombás rétes
- Frissítve: 2023-09-02
GOMBÁS RÉTES, Hozzávalók:
1 réteslap,
40 dkg gomba,
zsír,
2 kávéskanál reszelt hagyma,
petrezselyem, só, bors, pirospaprika,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
4 tojás.
Gombás rétes elkészítése :
A gombát fölszeleteljük.
Egy kevés zsírban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, törött borssal, sóval, beletesszük a gombát, és lehetőleg a saját
levében megpároljuk.
Ha szükséges, 1-2 kávéskanál vizet öntünk alá.
Ha kihűlt, beletesszük a zsemlemorzsát, a tojássárgákat és végül a tojások kemény habját.
A réteslapot meglocsoljuk olvasztott zsírral, rákenjük a tölteléket, összesodorjuk, a tetejét is megzsírozzuk, és ropogósra sütjük.
Gombás rétes