Gombás szarvas szeletek - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
GOMBÁS SZARVAS SZELETEK, Hozzávalók:
1 kg szarvascomb,
1 dl
olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 kanál liszt,
1 kanál paradicsompüré,
20
dkg erdei gomba,
só, bors,
2 dl vörös bor.
A gombás szarvasszeletek készítése:
A húst
ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egy kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
A
szeleteket lisztbe mártjuk, egy kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen
kisütjük és félretesszük.
A zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát,
rátesszük a szeletekre vágott vargányát, és zsírjára pároljuk.
Hozzáadjuk
a paradicsompürét, törött borsot, 2 dl vörös bort, és a húsra öntjük.
Együtt
puhára pároljuk, és gombás rizzsel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
<<< vad ételek