Gombás táska
- Frissítve: 2023-09-02
GOMBÁS TÁSKA, Hozzávalók:
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
só,
1 tojássárgája,
2 dl tejföl,
1 kiskanál ecet;
töltelék:
15 dkg gomba,
1 csomó petrezselyem,
1/2 dl olaj,
1/2 fej vöröshagyma,
1
dl tejföl,
só,
törött bors,
3 dkg reszelt sajt.
Gombás
táska elkészítése:
A lisztből a margarinnal, sóval, tojássárgájával,
ecettel és kb. 2 dl tejföllel tésztát gyúrunk.
Egymás után háromszor hajtogatjuk
jobbról, balról, alulról, majd egy-egy félórára hidegre tesszük pihenni.
Egy
milliméter vékonyra nyújtjuk, 3 ujjnyi széles négyszögeket vágunk belőle.
Minden
négyzetre egy kanál tölteléket teszünk, és sarkosan behajtjuk.
A gombát egy
kevés olajban petrezselyemmel zsírjára pirítjuk, és 1 dl tejföllel tojásfehérjével
megkenjük, reszelt sajtba forgatjuk, és forró sütőben megsütjük.
<<< sós sütemények, szendvicsek
gombás
táska
Gombás táska