Gombával töltött csirkemell

GOMBÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL, Hozzávalók:

4 csirkemell (nagyobbakat vásároljunk),
1 fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
10 dkg vaj,
só, bors, szerecsendió,
1 csomó petrezselyem,
1 kiskanál liszt,
1 kiskanál paradicsompüré,
2 tojássárgája

Gombával töltött csirkemell elkészítése

A mellek mindkét oldalát hosszan felszúrjuk, hogy tölthetők legyenek.

A vajban megpirítunk egy jó nagy fej finornra vágott vöröshagymát, hozzáteszszük az apró kockákra vágott gombát, sóval, törött borssal, petrezselyemivel, szerecsendióval fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg a gomba saját levét el nem főtte.

Ezután meghintjük egy kiskanál liszttel, keverünk bele egy mokkáskanál paradicsompürét, majd a tűzről levéve a tojássárgákat.

A húson felszúrt nyílásokat belülről is megsózzuk, borsozzuk, és a felszúrt mellekbe elosztjuk a tölteléket.

Kívülről is megsózzuk, egyenként fóliába csomagoljuk, és a sütőben egy fél óráig pároljuk.

Ezután kivesszük, és tűzálló tálra rakjuk a melleket, és a levével öntözgetve pirosra sütjük.