Gombával tűzdelt ponty
- Frissítve: 2023-09-02
Gombával tűzdelt ponty, Hozzávalók:
1 kg ponty,
15 dkg gomba,
10 dkg vaj,
só,
1 kg kifliburgonya.
Gombával tűzdelt
ponty elkészítése:
A hosszában kettészelt, megtisztított hal bőrét
bevagdossuk, belsejét megsózzuk. Tűzálló tálba fektetjük szeletelt vajra. Rúdra
vágott csiperkegombával a bőrén levő hézagokat úgy töltjük meg, hogy a gombarudak
egyenletesen egy cm-re kiálljanak. A tetejére szeletelt vajat rakunk, és előmelegítés
nélküli sütőben, felső teljes lángon sütjük 10 percig. Saját levével locsolgatva
sütjük tovább alsó takaréklángon.
A majdnem kész hal mellé héjában főtt, megtisztított,
hosszában kettészelt burgonyát adunk, hogy ez is a hal levében és a vajban ízesedjék
át.
A halat ugyanabban az edényben tálaljuk, amelyben elkészült.