Göngyölt spárga
- 2021-07-14 Zöldséges ételek Spárga receptek
Göngyölt spárga Hozzávalók
- 1 kg spárga
- 25 dkg gépsonka
- 10 dkg vaj
- 1 kanál liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl, só.
Göngyölt spárga elkészítése
A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, és 4 szálanként kötegbe kötjük.
Sós vízben (egy csipet cukrot és egy diónyi vajat is tegyünk a vízbe) kb. 15-20 percig főzzük.
Szitán lecsurgatjuk, a cérnát lebontjuk róla, és négy szálat összefogva gépsonkaszeletekbe göngyöljük.
Elkészítjük a sajtmártást:
5 dkg vajat megolvasztunk, rászórunk egy kanál lisztet, egy keveset pirítjuk, majd felöntjük 5 dl tejjel.
Elkeverünk benne 5 dkg reszelt sajtot, és levesszük a tűzről.
Ha kezd már hűlni, belekeverjük a tejfölt, meg 5 dkg reszelt sajtot.
Kivajazott, lapos, előmelegített tűzálló tálra rakjuk a gépsonkaszeletekbe göngyölt spárgát (egymás mellé), és a mártással leöntjük. A sütőben jól átmelegítjük.