Görög padlizsán
- Frissítve: 2023-09-02
Zöldséges ételek , Kapros ételek
GÖRÖG
PADLIZSÁN, Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán,
4 evőkanál
olaj,
só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem, néhány szál
kapor,
1 evőkanál paradicsompüré,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 fej reszelt vöröshagyma.
Görög padlizsán elkészítése :
Az egyik padlizsánt sütőben megsütjük,
meghámozzuk, és műanyag késsel összetörjük.
Két evőkanál olajban megpirítjuk
a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, beletesszük a finomra
vágott zöldpetrezselymet, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk.
Belekeverjük az
összetört padlizsánt, a paradicsompürét és a zsemlemorzsát. 20-25 percig állni
hagyjuk.
A másik padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagon fölszeleteljük, egy
kicsit megsózzuk, és lisztbe mártva forró olajban ropogósra sütjük.
Két szelet
padlizsán közé kenjük a tölteléket, és ezeket a dupla szeleteket tűzálló tálra
fektetjük.
Leöntjük 2 dl tejföllel, és a sütőben jól átsütjük.