Görög sertésragu
- 2023-09-03 Sertés ételek
Zöldbabos ételek, Uborkás ételek
GÖRÖG SERTÉSRAGU, Hozzávalók:
60 dkg sertéshús
(lapocka),
1 dl olaj,
3 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
3-4
paradicsom,
1 db savanyú uborka,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg gomba,
20
dkg zöldbab,
1 kávéskanál liszt,
1 csokor zöldpetrezselyem,
só, bors, pirospaprika,
citromlé.
Görög sertésragu készítése
:
A hagymákat apróra vágjuk, s az olajon üvegesre pároljuk.
A húst
ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a hagymás zsíron átpirítjuk.
Teszünk rá két
felszeletelt zöldpaprikát, 3-4 paradicsomot, 15 dkg tisztított, feldarabolt gombát,
20 dkg zöldbabot, sót, törött borsot, pirospaprikát, kevés vizet, és fedő alatt
puhára pároljuk.
Ha már puha, besűrítjük egy kiskanál liszttel, kevés citromlével,
majd a tálon meghintjük petrezselyemmel.