Grillázskrémes szelet
- Frissítve: 2023-09-02
Grillázskrémes
szelet, Hozzávalók:
2 tojássárgája,
20 dkg cukor,
10 dkg vaj,
10 dkg darált dió,
vanília,
citromhéj,
2 ostyalap.
Grillázskrémes szelet elkészítése:
A tojássárgákat a vajjal
és 10 dkg cukorral addig főzzük, míg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd
elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük. Ezalatt 10
dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón
hozzáadjuk a krémhez, jól elkeverjük, hogy csomók ne legyenek benne. Még melegen
két ostyalap közé kenjük, gyengén lenyomjuk.
Ha kihűlt, azonnal vágható.
Grillázskrémes szelet