Grillázskrémes torta
- 2025-01-15 Torta receptek
GRILLÁZSKRÉMES TORTA, Hozzávalók:
8 tojásos piskótatorta;
krém:
20 dkg porcukor,
10 dkg dió,
4 tojás-sárgája,
20 dkg vaj;
tetejére:
csokoládémáz.
Grillázskrémes torta elkészítése:
Piskótatésztát készítünk 8 tojásból, a szokott módon. Ha a torta megsült és kihűlt, három részre vágjuk, és megtöltjük krémmel.
Krém:
10 dkg porcukrot edényben, tűzön felolvasztunk.
Beletesszük a darabokra vágott dióbelet, s néhány percig együtt pirítjuk. Azután nedves üveglapra vagy lapos porcelán tálra öntjük a grillázst, és kihűtjük.
Ha kihűlt, mozsárban porrá törjük.
A tojás-sárgákat 10 dkg porcukorral gőz felett addig keverjük, míg a krém meg nem sűrűsödött.
Ekkor belekeverjük a porrá tört grillázst.
Adunk hozzá 20 dkg vajat, majd a tűzről lehúzva tovább keverjük, kihűlésig.
Ha a massza már kihűlt, egyenletesen elosztva a torta két alsó lapjára kenjük.
A torta tetejét bevonjuk csokoládémázzal.
(A grillázskrémet felhasználhatjuk ostyalapok töltésére is.)
A csokoládémázzal bevont torta tetejét szépen díszíthetjük fél diószemekkel.
<<< Torta receptek