Grúz paradicsom mártás
- Frissítve: 2023-09-02
Mártások Paradicsomos ételek
GRÚZ PARADICSOM MÁRTÁS, Hozzávalók:
50 dkg paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerzöld,
1 csomó petrezselyem,
1 zöldpaprika,
1 csomó kapor, só, bors.
Grúz paradicsommártás készítése
A paradicsomot egy fél pohár vízzel 10 percig forraljuk, majd áttörjük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott zellerzöldet, az összevagdalt zöldpetrezselymet, a kicsumázott és apróra vágott zöldpaprikát, a vagdalt kaprot, sót, törött borsot.
Az egészet 10 percig együtt forraljuk, és hidegen vagy melegen, sült halhoz, húshoz kínáljuk.
A mártás - ellentétben a mi édeskés paradicsommártásunkkal - fűszeres, illatos.