Gyöngytyúk katalán módra
- 2023-10-25
Gyöngytyúk katalán módra, Hozzávalók:
1 gyöngytyúk,
10 dkg füstölt szalonna,
2 vöröshagyma,
3 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl olaj,
2 dl fehér bor,
só, bors,
1 babérlevél.
Gyöngytyúk katalán módra elkészítése
Megfelelő nagyságú tűzálló tálat kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, majd erre karikára vágott vöröshagymát helyezünk.
A gyöngytyúkot feldaraboljuk, lehetőleg egy félórával előbb besózzuk, és a tálba rakjuk.
Teszünk bele 2 gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, öntünk rá 1 dl olajat és 2 dl fehér bort, majd befedjük karikára vágott friss paradicsommal.
Gondosan lefedjük, és kb. 1 óra hosszat mérsékelt tűzön pároljuk (sütőben).
A húst előmelegített tálra szedjük, a levét sűrűre forraljuk, átszűrve ráöntjük.
Gyöngytyúk katalán módra