Gyümölcsös vagdalthús
- 2023-09-03 Sertés ételek Karajból készült ételek
Gyümölcsös vagdalt hús, Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús (lehet a fele marhahús),
1 tojás,
só, törött bors,
4 alma,
1 kanál olaj,
1 zsemle,
1 dl tej.
Gyümölcsös vagdalt hús készítése :
A darált húst megsózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tojással, a tejbe áztatott,
elmorzsolt zsemlével.
Olajozott alufólián kb. kisujjnyi vastagra, tégla alakúra nyújtjuk, az
almákat fölszeletelve rárakjuk és felcsavarjuk. A fóliát összezárjuk,
majd püspökkenyérformába nyomkodjuk. Forró sütőben 30-40 percig sütjük.
Ha megsült, rövid pihentetés után szeleteljük.
Gyümölcsös vagdalt hús