Gyuvecs (szerb étel)
- Frissítve: 2025-01-15
Zöldséges ételek , Zöldbabos ételek
GYUVECS
(szerb étel), Hozzávalók:
25 dkg burgonya,
20 dkg sárgarépa,
1 középnagyságú zeller,
1 karalábé,
20 dkg zöldbab,
1/2 fej édeskáposzta,
1 fej hagyma,
4 dkg paprika,
4 paradicsom,
1 dl étolaj.
Gyuvecs elkészítése :
A hagymát karikára
vágva az olajban halványsárgára pirítjuk.
A burgonyát hasábokra vágjuk, a
sárgarépát, zellert karikákra, a karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük,
a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk, és a hagymás olajban összevegyítve,
nagyon kevés vízzel, félpuhára pároljuk.
Beletesszük a paradicsomot, a tetejét
káposztalevéllel letakarjuk.
Forró sütőben, kevergetés nélkül, 20-30 percig
sütjük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhultak, és jól át nem sültek.
Hússal
is készíthető, 40 dkg bármilyen húst elkészítünk pörköltnek, és mielőtt sütőbe
tesszük, összekeverjük a zöldségekkel.