Habos almatorta

HABOS ALMATORTA, Hozzávalók:

28 dkg liszt,
28 dkg margarin,
14 dkg porcukor,
14 dkg darált mandula,
1 citrom,
egy csipet só,
1 kg alma,
30 dkg cukor,
3 tojásfehérje,
1 kiskanál ecet.

Habos almatorta elkészítése:

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a porcukorral, a darált mandulával, a citrom reszelt héjával, néhány csepp citromlével és egy csipet sóval.

A tésztát három cipóba osztjuk, és mindegyiket egy-egy kerek lappá nyújtjuk, majd külön-külön világosra sütjük.

Közben az almát meghámozzuk, vékonyra fölszeleteljük, 12 dkg cukorral, egy kevés citromlével almapürét főzünk belőle, és megtöltjük vele a már kihűlt tortalapokat.

Végül a tojásfehérjékből 18 dkg cukorral és az ecettel kemény habot verünk, bevonjuk vele a tortát, és a sütőben megszárítjuk, hidegen szeleteljük.

Almás ételek

Almás béles
Alma mártás
Almatorta
Svéd almatorta