Hagymás karaj
- 2023-09-03
Hagymás karaj hozzávalók:
1 kg karaj,
1 evőkanál mustár,
5 dkg vaj,
2 dl fehér bor,
1 babérlevél,
egy csipet kakukkfű,
1 szegfűszeg,
4 vöröshagyma,
só, törött
bors,
1 dl olaj
Hagymás karaj készítése
A karajt megsózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, és a vajban vagy margarinban mindkét oldalát pirosra sütjük. Öntünk rá 1 dl fehér bort.
A vöröshagymákat megreszeljük, az olajban üvegesre pároljuk, leöntjük 1 dl borral, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ezt a hagymapürét is a húshoz adjuk, babérlevéllel, kakukkfűvel, szegfűszeggel ízesítjük.
Fedő alatt, mártásában időnként megforgatva, jó puhára pároljuk.