Hagymatokány - Zöldséges ételek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Hozzávalók:

50 dkg vöröshagyma (apró szemű),
10 dkg szalonna,
1 evőkanál pirospaprika,
2 kanál paradicsomlé vagy hígított paradicsompüré,
lecsó,
2 dl tejföl.

Hagymatokány elkészítése :

A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, és fedő alatt megpirítunk benne egy fej reszelt hagymát.
Megszórjuk paprikával, belerakjuk a tisztított, apró szemű hagymát, öntünk alá vizet, a paradicsomot, lecsót (nyáron sózott paprikát), és üvegesre pároljuk.

Tálaláskor megtejfölözzük, és galuskával körítve adjuk asztalra.

<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételekhagymatokány, zöldséges receptek, zöldséges ételek, szalonna, főtt burgonya, trapista sajt, zöldhagyma

Hagymatokány