Hagymatokány - Zöldséges ételek
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma (apró szemű),
10 dkg szalonna,
1 evőkanál
pirospaprika,
2 kanál paradicsomlé vagy hígított paradicsompüré,
lecsó,
2 dl tejföl.
Hagymatokány elkészítése :
A kockára vágott
szalonnát kiolvasztjuk, és fedő alatt megpirítunk benne egy fej reszelt hagymát.
Megszórjuk paprikával, belerakjuk a tisztított, apró szemű hagymát, öntünk
alá vizet, a paradicsomot, lecsót (nyáron sózott paprikát), és üvegesre pároljuk.
Tálaláskor megtejfölözzük, és galuskával körítve adjuk asztalra.
<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételekhagymatokány, zöldséges receptek, zöldséges ételek, szalonna, főtt burgonya, trapista sajt, zöldhagyma
Hagymatokány