Hajdúsági bélszín - Marhahúsos receptek

  • 2019-11-26

Hozzávalók:

1 kg bélszín,
30 dkg hagyma,
15 dkg füstölt szalonna,
20 dkg gomba,
1 dl olaj,
3 dkg pirospaprika,
2 g köménymag,
25 dkg paradicsom,
2 dl Húsleves.

Hajdúsági bélszín készítése :

A hagymát apróra vágjuk, és olajban megpirítjuk, őrölt köménymagot, pirospaprikát és feldarabolt paradicsomot adunk hozzá.

Ha egy kicsit megpirult, rátesszük a bélszínt, és 2 dl húslevessel felöntve, sütőben, fedő alatt puhára pároljuk.

A szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk, és az ugyancsak kockákra vágott gombát rátesszük, zsírjára sütjük.

Ha a hús megpuhult, kivesszük, fölszeleteljük, és előmelegített tálra rakjuk.

A pecsenyelevet átszűrjük, hozzátesszük a szalonnás pirított gombát, és felforralva a húsra öntjük.
Vajas metéltet vagy burgonyát adunk hozzá.

Bélszín szalonnával tűzdelve
Bélszín örmény módra
Bélszín rossini módra