Hajtogatott kifli

Hozzávalók:

55 dkg liszt,
kb. 2 dl tej,
5 dkg cukor,
3 dkg élesztő,
15 dkg margarin,
1 tojás-sárgája,
só,
barackíz.

Hajtogatott kifli elkészítése:

Öt dkg margarint porcukorral és a tojássárgájával habosra keverünk, az élesztőt tejben felfuttatjuk.

50 dkg lisztet a tojáskeverékhez teszünk, és a felfuttatott élesztővel könnyű tésztává dolgozzuk.

Meleg helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, olvasztott margarinnal megkenjük és összehajtogatjuk, ezt háromszor megismételjük.

A negyedik nyújtás után kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megforrósított késsel kockákat vágunk belőle.

Lekvárral megtöltjük, kifliket formálunk belőle, tojással megkenjük, és megsütjük.

Hajtogatott kifli