Halkoktél - Zöldséges étel receptek
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
30 dkg sovány hal
(lehet süllő, fogas; sovány harcsa vagy csuka színhúsa),
1/2 dl tejszín,
10
dkg majonéz,
3 tojás,
mustár,
2 citrom,
só, törött bors,
ketchup (vagy paradicsompüré),
konyak,
1 babérlevél,
1 fej saláta.
Halkoktél elkészítése :
A halat kicsontozzuk, és kevés vízzel
feltesszük főni.
Tegyünk hozzá kevés sót, citromlevet,
kevés reszelt citromhéjat, babérlevelet.
Ha megpuhult leszűrjük és kihűtjük.
Közben a majonézhez keverünk 2 kávéskanál mustárt, citromlevet, ketchupot
vagy paradicsompürét.
Teszünk hozzá sót, törött borsot, néhány csepp konyakot
(kb. 1 kávéskanál), a tejszínt, majd simára keverjük.
A mártást
elfelezzük.
A maradékhoz hozzákeverjük a szálkamentes, apróra vágott halat,
2 kemény tojást apróra vágva, és a metéltre vágott friss salátát.
Ha szükséges
utána ízesítjük, jól elkeverjük, és koktélos poharakba adagoljuk.
Elosztjuk
rajta a mártás másik felét, ráreszelünk egy főtt tojást, és lehűtve tálaljuk.
Ünnepi előételnek kitűnő.