Hal ropogós
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
kb. 40 dkg tonhal,
1 kis
fej hagyma,
15 dkg gomba,
3 tojás,
zsír,
2 dl tej,
2 evőkanál
liszt,
5 dkg vaj,
só, szerecsendió,
zsemlemorzsa,
olaj,
babérlevél,
ecet.
Halropogós elkészítése:
A tonhalat enyhén ecetes, sós, babérleveles vízben megfőzzük, levét lecsurgatjuk, és a halat ízekre szedjük, hogy minden szálkát kidobhassunk belőle.
A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, és belekeverjük a halat.
Hagymás zsírban megpároljuk a karikákra vágott gombát, a halhoz keverjük, ízlés szerint sózzuk, szerecsendiót reszelünk bele.
Ha a massza kihűlt, egyenként elkeverjük benne a tojásokat, és vizes kézzel hosszúkás kroketteket formálunk belőle.
Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban ropogósra sütjük.
Gombamártással kínáljuk.