Hamis tonhal
- 2023-09-03 Sertés ételek Karajból készült ételek
Hozzávalók:
1 kg tarja,
só,
2 kanál ecet,
zöldség,
hagyma,
egész bor.
Mártáshoz:
7 dl húsleves,
4 tojássárgája,
15 dkg vaj,
1 szardella,
citromlé,
1 dkg liszt.
Hamis tonhal készítése :
A tarját megsózzuk, összegöngyölve megkötözzük, és az apróra vágott zöldséggel,
a hagymával, egész borssal, sóval ízesített vízben, amelybe beleöntöttük
az ecetet is, 1 óra hosszat főzzük. A megfőtt húst 1 cm-es szeletekre
vágjuk, a mártással leöntjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Mártás: a húslevest átszűrjük, a tojássárgájával, liszttel, a vajjal gőzön
felverjük, a passzírozott szardellát meg a citrom levét belekeverjük.