Hargitai sertésborda

Kolbászos ételek

Hozzávalók:

8 karaj szelet,
20 dkg darált hús,
20 dkg lángolt kolbász,
8 levél savanyított káposzta,
50 dkg savanyú káposzta,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 dl tejföl,
1 dl olaj,
só, bors,
1 dkg pirospaprika,
5 dkg szalonna.

Hargitai sertésborda készítése

A kockára vágott füstölt szalonnát kisütjük, ezen megpirítjuk a felvágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a savanyú káposztát, paprikát és paradicsomot.
A sertésborda szeleteket forró olajban kisütjük, mindegyiket savanyú káposzta-levélre fektetjük, teszünk rájuk egy darabka kolbászt és egy rudacska fűszerezett darált húst (reszelt hagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük).

Becsomagoljuk a levélbe, és vékony zsineggel átkötjük.
Rátesszük az apró káposztára, és puhára pároljuk.
Tálaláskor alulra tesszük az apró káposztát, erre sorban a töltelékeket, amelyről előbb levesszük a zsineget. Tejföllel meglocsolva adjuk asztalra.