Hargitai sertésborda
- 2023-09-03 Sertés ételek Karajból készült ételek
Hozzávalók:
8 karaj
szelet,
20 dkg darált hús,
20 dkg lángolt kolbász,
8 levél savanyított káposzta,
50 dkg savanyú
káposzta,
2 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 dl tejföl,
1 dl olaj,
só, bors,
1 dkg pirospaprika,
5 dkg szalonna.
Hargitai sertésborda készítése
A kockára vágott füstölt szalonnát kisütjük, ezen megpirítjuk
a felvágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a savanyú káposztát,
paprikát és paradicsomot.
A sertésborda szeleteket forró olajban kisütjük, mindegyiket savanyú káposzta-levélre fektetjük,
teszünk rájuk egy darabka kolbászt és egy rudacska fűszerezett darált húst (reszelt
hagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük).
Becsomagoljuk a levélbe,
és vékony zsineggel átkötjük.
Rátesszük az apró káposztára, és puhára pároljuk.
Tálaláskor alulra tesszük az apró káposztát, erre sorban a töltelékeket, amelyről
előbb levesszük a zsineget. Tejföllel meglocsolva adjuk asztalra.