Háromszéki palacsinta
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek, Makaróni
Hozzávalók:
16 dkg liszt,
2 tojás,
só,
50 dkg csirkepörkölt,
2 dl tejföl,
1 dl olaj,
tej.
Háromszéki palacsinta készítése :
A csirke húsosabb részeiből rendes, hagymás, paprikás, csirkepörköltet készítünk.
Ha már puha, kicsontozzuk, és a húst rövid lére pároljuk, tejfölözzük. A lisztből,
tojásból, tejből, palacsintatésztát készítünk, megsütjük a palacsintákat, és széles
csíkokra szeleteljük. Összekeverjük a csirkepaprikással, leöntjük tejföllel, és
sütőben vajjal kikent tűzálló tálba, aranysárgára sütjük.
Palacsinták
Bolognai
palacsinta
Kapros
juhtúrós palacsinta
Narancsos
palacsinta torta