Hátszínszeletek gombás mártásban

Hozzávalók:

70 dkg hátszínszelet,
15 dkg gomba,
10 dkg zsír,
1 dkg pirospaprika,
3 dl tejföl,
5 dkg liszt,
2 dkg só,
1 g bors,
5 dkg hagyma,
1csomó petrezselyem.

Hátszínszeletek gombás mártásban készítése

A kiveregetett hátszínszeleteket 2-3 mm-nyire bevagdossuk. A szeleteket lisztbe mártjuk, s forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük.

A zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, és 1-2 kanál forró vizet öntünk rá.

Ebben a zsírban megpirítjuk a finomra vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, és a húsra öntjük.

Egy-egy kevés forró víz aláöntögetésével puhára pároljuk. Tejfölös habarással sűrítjük, ezután még kb. 10-15 percig pároljuk.

Tálaláskora rostélyost tálra tesszük, a mártással leöntjük, párolt rizzsel vagy tört burgonyával körítjük.

   Jászsági gombás pecsenye    Májas töltött zsemle