Holland mandarin saláta
- Frissítve: 2023-09-02
HOLLAND MANDARINSALÁTA, Hozzávalók:
10 mandarin,
20 dkg cukor,
5 dl vörös bor.
Holland mandarinsaláta elkészítése:
A
mandarinokról éles késsel levágjuk a sárga, illatos héját, és vékonyan fölszeleteljük.
A cukrot egy kevés vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a földarabolt mandarinhéjat,
majd fedő alatt üvegessé főzzük.
Az elpárolgó vizet közben pótoljuk.
Ha
megpuhult, leszűrjük, és a héjakat félretesszük.
A főzőlébe öntjük a vörös
bort, és fedő nélkül egyharmadára befőzzük. A mandarinokról lefejtjük a fehér
héjakat, a gyümölcsöt gerezdekre bontjuk, kimagozzuk, darabokra vágjuk, üvegtálba
rakjuk, és ráöntjük a boros mandarinmártást.
A tetejét megszórjuk a megfőtt
mandarinhéjakkal.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
holland mandarinsaláta
Holland mandarinsaláta