Holland saláta

HOLLAND SALÁTA, Hozzávalók:

30 dkg vöröskáposzta,
30 dkg fehérkáposzta,
10 dkg zeller,
2 főtt burgonya,
2 alma,
2 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 kanál paradicsompüré,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
2 kanál ecet,
só, bors, 1 csomó metélőhagyma,
egy fél citrom leve,
1 csipet porcukor,
2 kemény tojás,
1 kanál olaj.

Holland saláta készítése :

A káposztát nagyon vékonyan fölszeleteljük, és külön-külön besózzuk.

Néhány órán át állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk.

A zellert hajszálvékony csíkokra vágjuk és hozzákeverjük.

A zöldpaprikát kockára, a burgonyát karikára, az almát és paradicsomot vékony szeletekre vágjuk.

A tojássárgákat kikeverjük a tejföllel, mustárral, ecettel, citromlével, borssal, metélőhagymával, olajjal, és a cukorral. Megízleljük, és ha kell, utánaízesítjük.

Hozzákeverjük a többi anyagot, és megszórjuk az apróra vágott tojásfehérjével.

Holland saláta