Húsos makaróni

Húsos makaróni, Hozzávalók:

30 dkg sertéshús (lapocka),
3 tojássárgája,
1 evőkanál vaj,
só,
bors,
2 kanál zsemlemorzsa,
1 dl olaj,
25 dkg makaróni.

Húsos makaróni készítése :

A húst sütőben szép pirosra sütjük, majd vékony csíkokra fölszeleteljük. (Készíthető maradék húsból is.)

A tojássárgákat elkeverjük egy evőkanál vajjal, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a húst.

A makarónit sós vízben megfőzzük, jól lecsöpögtetjük, és a húshoz keverjük.

Mély tűzálló tálat megolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beletesszük a húsos makarónit. Sütőben 25-30 percig sütjük.

Húsos makaróni