Húsos spárgaleves

  • 2019-05-12

Spárga

Hozzávalók

Húsos spárgaleves elkészítése

A sovány, jól megtisztított sertéshúst apró kockákra vágjuk, megmossuk, és a szükséges mennyiségű vízzel feltesszük főni. megsózzuk.

A megtisztított spárgát kb. 1 cm-es darabkákra vágjuk. Jól megmossuk, és a már majdnem puhára főzött húshoz adva tovább főzzük.

Ha a spárga is puha, világos vajas vagy zsíros rántást készítünk, finomra vágott petrezselymet teszünk bele, és tejföllel, egy kevés vízzel fölengedve, berántjuk vele a levest.

Cukorral ízesítjük, és apró galuskákat főzünk bele.

Készíthetünk zöldborsós-húsos, kelvirágos-húsos leveseket is ilyen módon.

Kelvirágból 4 adagra 40 dkg-ot, zöldborsóból 25 dkg-ot számítsunk

Spárga receptek