Húsos spárgaleves
- 2019-05-12
Hozzávalók
- 15 dkg sertéscomb
- 4 dkg zsír vagy vaj
- 4 dkg liszt
- 20 dkg spárga
- 1 dkg só
- 1 csomó zöld petrezselyem
- 1 dkg cukor
- a galuskához:
- 1 tojás
- 8 dkg liszt
Húsos spárgaleves elkészítése
A sovány, jól megtisztított sertéshúst apró kockákra vágjuk, megmossuk, és a szükséges mennyiségű vízzel feltesszük főni. megsózzuk.
A megtisztított spárgát kb. 1 cm-es darabkákra vágjuk. Jól megmossuk, és a már majdnem puhára főzött húshoz adva tovább főzzük.
Ha a spárga is puha, világos vajas vagy zsíros rántást készítünk, finomra vágott petrezselymet teszünk bele, és tejföllel, egy kevés vízzel fölengedve, berántjuk vele a levest.
Cukorral ízesítjük, és apró galuskákat főzünk bele.
Készíthetünk zöldborsós-húsos, kelvirágos-húsos leveseket is ilyen módon.
Kelvirágból 4 adagra 40 dkg-ot, zöldborsóból 25 dkg-ot számítsunk