Hússal töltött padlizsán
- Frissítve: 2025-01-15
Hússal töltött padlizsán , Hozzávalók:
4 padlizsán,
25 dkg darált hús,
2 fej hagyma,
20 dkg paradicsom,
só,
bors,
olaj,
1-2 dl húsleves.
Hússal töltött padlizsán készítése:
A padlizsánt meghámozzuk, kettévágjuk, és a közepét, a lágy részét kikaparjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és olajban megpároljuk. Hozzátesszük a húst,
1-2 apróra vágott paradicsomot, megpirítjuk, hozzáadjuk a padlizsán belét,
fűszerezzük, és puhára pároljuk. A kivájt padlizsánt megtöltjük a keverékkel.
Tűzálló tálra rakjuk, öntünk alá egy kevés olajat, 1-2 dl húslevest, és
a sütőben megsütjük. A többi paradicsomot fölszeleteljük, a padlizsánra
tesszük, és még néhány percig pirítjuk.
Hússal töltött padlizsán