Illatos csirke
- 2023-10-25
ILLATOS CSIRKE, Hozzávalók:
1 csirke,
20 dkg füstölt sonka,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál tört bazsalikom,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl olaj,
só, liszt, 1 dl bor.
Illatos csirke elkészítése :
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban pirosra sütjük.
Tűzálló tálba sorban lerakjuk.
A zsiradékban megpirítjuk a reszelt vagy finomra vágott
vöröshagymát, beleteszszük a paradicsompürét és a bazsalikomot, egy kevés vízzel
és borral fölengedjük, a csirkére öntjük, és alufóliával letakarva puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, a tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot és az apróra vagdalt sonkát, a csirkére öntjük és átforrósítjuk (nem kell pirosra sütni).
Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.
Illatos csirke
Indonéz csirke Kacsa vidékiesen Kacsa vörösborban Kanadai szárnyas pecsenye Káposztás töltött tyúk Konyakos kacsasült Kukoricás csirkecomb