Japán sertéssült
- 2023-09-03 Sertés ételek Karajból készült ételek
Japán sertéssült, Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
15 dkg zeller,
köménymag,
só,
2 evőkanál mustár,
2 dkg liszt,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma.
Japán sertéssült készítése :
A sertéscombot fölszeleteljük, kiverjük, és őrölt köménymaggal bedörzsöljük.
(Fel is csavarhatjuk, de akkor át kell kötnünk.)
A hagymát, a zellert vékonyan fölszeleteljük, illetve metéltre vágjuk.
A zsírban először a lisztbe mártott hússzeleteket pirítjuk meg, majd utána
a hagymát és a zellert, hozzáadjuk a mustárt, egy kevés vizet, és puhára
pároljuk. Zsírjára sütjük és tálaljuk.
Japán sertéssült