Judit torta
- Frissítve: 2023-09-02
JUDIT-TORTA, Hozzávalók:
6 tojás,
6 evőkanál
cukor,
2 szelet reszelt csokoládé,
2 evőkanál liszt;
krém:
6 dkg dió,
1 dl tej,
10 dkg vaj,
6 evőkanál
cukor,
1 evőkanál rum.
Judit-torta
elkészítése:
A tojássárgákat, a cukrot, a csokoládét habosra keverjük,
hozzáadjuk a tojások habját, s végül a lisztet keverjük bele könnyedén.
Mérsékelt
tűznél 2 részben megsütjük (papírral bélelt tortaformában).
Krém:
a finomra őrölt diót a tejjel leforrázzuk (a dió 10 percig álljon a tejben), ezután
szitán átcsurgatjuk, illetve átpasszírozzuk, a vajjal és a vaníliás cukorral habosra
keverjük, hozzáadunk egy evőkanál rumot, s ha a torta kihűlt, megtöltjük, kívülről
is krémmel vonjuk be és fél diókkal díszítjük.
<<< torták
felfújt receptek, judit torta
Judit torta