Juhtúrós puliszka
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek, Makaróni
Juhtúrós puliszka, Hozzávalók:
50 dkg kukoricaliszt,
20 dkg füstölt szalonna,
25 dkg juhtúró,
só.
Juhtúrós puliszka készítése :
Egy liter sózott vizet forralunk. Beleeresztjük a kukoricalisztet, állandó
keverés mellett felforraljuk, és sűrűre főzzük.
A füstölt szalonnát apró kockákra
vágjuk és kisütjük. Tűzálló tálat kikenünk szalonnazsírral. A megmaradt zsírba
mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a kukoricapépből, és a tűzálló
tálba rakjuk. Közben meghintjük túróval és töpörtyűvel.
Hagymás, mártásos
húsokhoz köretként is adhatjuk.
Juhtúrós puliszka