Kacsa vidékiesen - Kacsahús liba pulyka receptek
- Frissítve: 2023-09-02
Kacsa vidékiesen hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
só, majoranna,
10 dkg zsír,
15 dkg
sárgarépa,
15 dkg zeller,
25 dkg zöldbab,
1 csomag mélyhűtött hasábburgonya,
1 csomó petrezselyem
Kacsa vidékiesen elkészítése :
A megtisztított kacsát négy részre vágjuk.
Megsózzuk, belső oldalát meghintjük majoránnával.
A húsdarabokat forró zsírban jól átsütjük, pirítjuk, majd kiemeljük, és tűzálló tálba tesszük.
A visszamaradt zsírban egy rövid ideig pároljuk a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, majd zsírjával együtt a kacsadarabokra öntjük.
Megsózzuk, egy kevés vízzel felöntjük, lefedjük, és sütőben puhára pároljuk az egészet.
Fogyasztás előtt kiemeljük a húst, a zöldségeket összekeverjük a ropogósra sült hasábburgonyával, megszórjuk petrezselyemmel.
A húst a zöldségragura visszahelyezve tálaljuk.