Káposztás batyu - Káposztás ételek
- Frissítve: 2023-09-02
Sós sütemények szendvicsek, Káposztás ételek
KÁPOSZTÁS BATYU, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
1 kg burgonya,
75 dkg káposzta,
só,
törött bors,
2
evőkanál zsír,
1 kiskanál cukor,
1 tojás
Káposztás batyu elkészítése:
A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben megfőzzük.
Meghámozzuk, melegen áttörjük, hozzáadjuk a tojást, csipetnyi sót és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A káposztát először lereszeljük, majd besózzuk.
Egy ideig állni hagyjuk, és azután levét jól kinyomkodjuk.
A zsírban megpirítjuk, s ha már puhul, a hozzáadott cukorral barnára pirítjuk, megborsozzuk.
A tésztát kinyújtjuk, kb. 10 cm-es lapokra vágjuk.
A kinyújtott lapokra ráhalmozzuk a káposztát, és a káposztás lapokra újabb tésztalapot helyezünk, jól kinyomkodjuk (a széleket
kenjük meg tojásfehérjével, így biztosan megragad).
Olajozott teflonserpenyőben, mindkét oldalát megsütjük. Jól lehűtött kefírt vagy tejfeles krémtúrót adjunk hozzá.