Káposztás kalács
- Frissítve: 2023-09-02
KÁPOSZTÁS KALÁCS, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
4 dkg zsír,
2 dl tejföl,
1 kg káposzta,
só, zsír, cukor.
Káposztás kalács elkészítése:
A káposztát
megreszeljük, gyengén megsózzuk, és 10 percig pihentetjük.
Két dkg zsíron
1 kávéskanál cukrot megpirítunk, a káposztát kicsavarva beletesszük, és puhára
pároljuk.
A lisztből az élesztővel, a zsírral és a tejföllel kalácstésztát
készítünk, beledolgozzuk a kihűtött káposztát.
Kikent tepsiben meleg helyen
1 órán át kelesztjük.
A tetejét megkenjük tejföllel, előmelegített sütőben,
takaréklángon sütjük 25 percig.
<<< sós sütemények,
szendvicsek