Káposztás lángos - Káposzta receptek, Lángosok
- Frissítve: 2023-09-02
Káposztás lángos hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1/2 pohár tej,
só, víz;
töltelék:
1 kg fehér káposzta,
2 kanál zsír,
só, törött bors,
olaj a kisütéshez.
Káposztás lángos elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben megkelesztjük, a liszt
közepébe öntjük, megsózzuk, annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható
tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk.
Mély tálban, letakarva, langyos helyen
kelesztjük egy jó óra hosszat.
Lisztezett gyúrótáblára tesszük, egy kissé kinyújtjuk,
nagyobb, lisztezett bögrével kiszaggatjuk.
Letakarjuk, még egy fél óráig állni
hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A káposztát legyaluljuk, besózzuk,
állni hagyjuk, majd erősen kicsavarjuk.
Forró zsírba dobjuk a káposztát, megborsozzuk,
fedő alatt, gyakori keveréssel kis lángon puhára pároljuk, majd kihűtjük.
A
kis lángosokat egyenként kinyújtjuk, egy kanál káposztát teszünk mindegyikre,
majd a tészta széleivel letakarjuk a tölteléket.
Ezután egy kicsit lelapítjuk,
és bő forró olajban kisütjük.
<<< meleg tészták