Káposztás pogácsa

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sós sütemények szendvicsek

KÁPOSZTÁS POGÁCSA, Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta,
só, törött bors,
1 kávéskanál cukor,
1 dl olaj,
50 dkg liszt,
20 dkg Rama margarin,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
1 dl tej.
Káposztás pogácsa elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy ideig állni hagyjuk. Kicsavarjuk levétől, és olajon egy kávéskanál cukorral megpirítjuk.
Jó gazdagon megborsozzuk, és kihűtjük.
Fél kg lisztet összegyúrunk 2 egész tojással, 20 dkg margarinnal, tejben megfuttatott élesztővel, hozzáadjuk a káposztát, és a hűtőszekrényben 1 napig pihentetjük.
Közben időnként kivesszük és hajtogatjuk.
Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szúrunk ki belőle.
Sütőlemezre helyezzük, tetejüket tojássárgával megkenjük, és forró sütőben megsütjük.
<<< sós sütemények, szendvicsek