Káposztás rakott hús - Káposzta receptek
- Frissítve: 2023-09-02
KÁPOSZTÁS RAKOTT HÚS, Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
(lapocka vagy comb),
1 kg fejes káposzta
3
evőkanál olaj,
só, törött bors, borsikafűvel,
1 kiskanál pirospaprika,
4 paradicsom,
1 fej vöröshagyma.
Káposztás rakott hús elkészítése :
A
sertéshúst vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát apróra vagdalva néhány kanál
olajban üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst, és jól megpirítjuk. Egy kevés
vizet öntünk alá, s 15 percig pároljuk.
A káposztát csíkokra vágjuk, a húshoz
adjuk, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és néhány kanál vízzel 10
percig pároljuk.
Tűzálló tálba teszszük, a tetejére friss paradicsomot karikázunk,
alufóliával vagy fedővel letakarva a sütőben 50-60 percig sütjük.