Káposztás gomba - Káposztás ételek
- Frissítve: 2023-09-02
Káposztás gomba, Hozzávalók:
1 szép, kerek, sima kb. 1 kg-os
súlyú káposzta fej,
45 dkg darált sertéshús,
gomba
1 tojás,
só,
bors,
6 dkg
félpuhára főzött tarhonya.
Káposztás gomba
elkészítése :
A káposzta fejet a torzsájánál kezdve úgy vágjuk ki,
hogy a káposzta külső része csak egy ujjnyi vastag legyen. A kivájt káposztát
apróra vagdalva megsózzuk, kicsavarjuk, forró zsírban szép sárgára pirítjuk. Ha
kihűlt, vegyítjük a többi anyaggal, és ezzel töltjük meg a káposztafejet.
Takarjuk
be a nyílást egy félretett káposztalevéllel. Fővő, sózott vízben a ruhába kötött
káposztafejet főzzük 55-60 percig.
Tűzálló tálra borítjuk, vajban pirított
zsemlemorzsával leöntve 20 percig sütjük.