Kapros juhtúrós galuska
- Frissítve: 2023-09-02
Kapros juhtúrós galuska, Hozzávalók:
40 dkg liszt,
2 tojás,
5 dkg füstölt szalonna,
1-2 kanál tejföl,
20 dkg juhtúró,
1 csomó kapor.
Kapros juhtúrós galuska készítése :
A lisztből két tojással
galuskát keverünk, megfőzzük, és leszűrve leöblítjük. Közben a füstölt szalonnát
apró kockákra vágva kisütjük, és összekeverjük vele a galuskát. Tejfölt is tehetünk
rá. Megsózzuk, és zománcozott tepsibe szétterítjük. Elmorzsoljuk rajta a juhtúrót.
Apróra vágott zöldkaporral megszórjuk.
Az így elkészített galuskát előmelegített
sütőbe tesszük, és kb. 10-15 percig takaréklángon sütjük.
Kapros juhtúrós galuska