Kapros túrós lepény
- 2019-08-22
Kapros túrós lepény, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
4 tojás,
kapor,
egy csipet
só,
1 sütőpor,
egy kevés tej;
töltelék:
50 dkg túró,
1 dl tejföl,
5 dkg mazsola, kapor, 10 dkg cukor.
Kapros túrós lepény elkészítése:
A lisztet, vajat, cukrot, 1 tojássárgáját, egy csipet sót, sütőport egy kevés tejjel összegyúrjuk, két részre
osztva hidegre tesszük, és 2-3 órán át pihentetjük.
Az áttört túrót, a tejfölt,
a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, a finomra vágott friss kaprot,
és végül a 4 tojás keményre felvert habját beleforgatjuk. A tészta felét vékonyan
kinyújtva kivajazott tepsibe terítjük, a tölteléket ráöntjük, és egyenletesen
elsimítjuk.
A tészta másik felét vékony rudacskákra sodorva, rácsszerűen
rakjuk rá. Tojássárgájával megkenve, forró sütőben egy fél óráig sütjük.
Kapros túrós lepény, Sütemény receptek kapros túrós mazsolás süti