Karalábé főzelék
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
KARALÁBÉFŐZELÉK, Hozzávalók:
1,5 kg karalábé,
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
2 dkg cukor,
1,5 dkg só,
1 csomó
finomra vágott petrezselyem,
egy késhegynyi törött bors,
2 dl tej
Karalábéfőzelék elkészítése
Az előkészített karalábét egyenletes
kis kockákra vágjuk, a zsenge leveleket szintén megmossuk, metéltre vágjuk, és
a karalábéhoz keverjük.
Forrásban levő vízbe téve felforraljuk.
A felforrt
főzeléket mérsékelt lángon tovább főzzük, ügyelve arra, hogy a forrás ne maradjon
abba.
Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem puha.
Világos rózsaszínű
rántást készítünk, petrezselymet keverünk bele.
A tűzhelyről levéve, tejjel
fölengedve, simára keverjük, berántjuk a főzeléket, egy kis cukrot teszünk bele,
és még 5-6 percig forraljuk. Tálalás előtt adjuk hozzá a törött borsot.
Sertés
vagy marhahúsokhoz tálaljuk.
Karalábéfőzelék