Karamell puding
- Frissítve: 2023-09-02
KARAMELLPUDING, Hozzávalók:
2,5 dl tej,
6 dkg liszt,
3 tojás,
5-5 dkg cukor;
1 dl rum,
0,5 dl tej.
Karamellpuding elkészítése:
A tejet és lisztet
hidegen simára keverjük.
Lángelosztón állandó keveréssel addig főzzük, amíg
az edény falától el nem válik.
A cukor feléből aranybarna karamellt készítünk
és egy kevés vízzel felöntve mézsűrűségűre beforraljuk.
Langyosra hűtve a
megfőzött liszthez keverjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a többi cukrot, jól
eldolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Kivajazott,
kilisztezett őzgerincformába öntjük, de a tészta negyed részét az edényben hagyjuk.
A formát pecsenyesütőbe helyezzük, 2-3 ujjnyi vizet öntünk alá, és 40-45 percig
sütjük.
A meghagyott tésztaanyagot egy kis rummal, tejjel keverjük össze,
és mártásos csészében adjuk a pudinghoz.
Érdemes kipróbálni
Amerikai
töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves