Karfiol tekercs

KARFIOLTEKERCS, Hozzávalók:

5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
5 dl tejből készült fehérmártás,
3 tojás;
töltelék:
50 dkg karfiol,
2 dl tejföl,
3 dkg reszelt sajt,
5 dkg darált sonka.

Karfiol tekercs elkészítése :

Elkészítjük a fehérmártást, ha félig kihűlt elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját.

Jól megzsírozott, lisztezett sütőlemezen 1/2 cm vastagságban elkenjük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
Nedves szalvétára borítjuk, és felcsavarjuk vagy azonnal töltjük.

Töltelék:

a karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, összekeverjük az apróra vágott sonkával, a tejföllel, és ezzel a lapot 1/2 részéig megtöltjük, és mint a piskótatekercset összetekerjük.

Néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a töltelék jól átforrósodjék.
Hosszúkás tálra helyezzük, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk egy dl tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.