Karfiol tekercs
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
KARFIOLTEKERCS, Hozzávalók:
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
5 dl tejből készült fehérmártás,
3 tojás;
töltelék:
50 dkg karfiol,
2 dl tejföl,
3 dkg reszelt sajt,
5 dkg darált sonka.
Karfiol tekercs elkészítése :
Elkészítjük a fehérmártást, ha félig kihűlt elkeverjük a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a tojások kemény habját.
Jól megzsírozott, lisztezett sütőlemezen 1/2 cm vastagságban
elkenjük, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
Nedves szalvétára borítjuk,
és felcsavarjuk vagy azonnal töltjük.
Töltelék:
a karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, összekeverjük az apróra vágott sonkával, a tejföllel, és ezzel a lapot 1/2 részéig megtöltjük, és mint a piskótatekercset összetekerjük.
Néhány percre a sütőbe tesszük, hogy a töltelék jól átforrósodjék.
Hosszúkás tálra helyezzük, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk
egy dl tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.