Karfiolos sertésborda
- 2023-09-03
Karfiolos sertésborda hozzávalók:
1 kg karaj,
15 dkg zsír a kisütéshez,
só,
törött bors,
1 kg karfiol,
1 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
5 dkg reszelt sajt,
Besamel mártáshoz:
5 dkg vaj,
3 dkg liszt,
2 dl tej,
szerencsendió.
Karfiolos sertésborda készítése :
A húsból hirtelensültet készítünk, pecsenyezsírral átkent tűzálló tálba sorjába lerakjuk.
A sós vízben puhára főtt karfiolból merőkanállal halmokat formázunk, és a szeletekre rakjuk.
A besamelt ízesítjük a tojássárgákkal, tejföllel és 2 dkg reszelt sajttal.
A mártással leöntjük a karfiolos hússzeleteket, meghintjük reszelt sajttal, és vajdarabkákat teszünk egy-egy adag tetejére.
A sütőben 10-15 percig sütjük. Besamelmártás: a vajból, lisztből világos rántást készítünk, tejjel fölengedve állandó keveréssel besűrítjük.
Kihűtjük és ízesítjük.
Karfiolos sertésborda